Pages

Wednesday, 1 February 2012

MUPC 2010 World Finals-MSS Kedah

MUPC 2010 Peringkat Akhir Dunia-MSS Kedah pasukan pertama daripada Malaysia layak!

FC Barcelona menjadi Juara-Juara Dunia MUPC 2010 Peringkat Akhir Dunia!

Menewaskan Pachuca FC (Mexico) 3 - 1 untuk menjuarai kejohanan itu.Perlawanan akhir berlangsung di Stadium Old Trafford pada 7 Ogos 2010 di Manchester, UK. Skuad MSS Kedah adalah antara peserta kejohanan yang hadir untuk menonton perlawanan akhir terlalu!

MSS Kedah telah meletakkan diri mereka di kedudukan ke-17 di Manchester United Premier Cup Dunia pusingan akhir 2010 daripada 20 pasukan terbaik di dunia bawak 15 tahun!Ketika kejohanan itu juga, satu bengkel khas telah dijalankan dengan jurulatih pasukan pertama dan pemain Manchester United telah memberi tunjuk ajar untuk peserta di padang bola sepak tertutup Carrington. Empat pemain skuad MSS Kedah telah dipilih untuk mengambil bahagian dengan menerima tunjuk ajar daripada Anderson, Park Ji-Sung, Valencia, Owen, Welbeck dan Macheda!Keputusan perlawanan mereka;

*Manchester United 2-1 MSS Kedah

*Sutherland Sharks 0-0 MSS Kedah

*FC Barcelona 3-0 MSS Kedah

*Alta Loma Arsenal FC 2-0 MSS Kedah

*MSS Kedah 0-0 Hyundai Juniors (MSS Kedah menang penalti 5-4)

*MSS Kedah 2-2 Bucaspor (MSS Kedah menang penalti  5-4)
MSS Kedah menentang Manchester UnitedMSS Kedah layak ke kejohanan itu selepas menjuarai kejohanan MUPC peringkat Asia Tenggara dan ke sana sebagai status juara Asean untuk bersaing dalam kejohanan paling berprestij di dunia untuk skuad bawah 15 tahun.


Mereka turut berpeluang berlatih di pusat latihan utama pasukan Manchester United
Kredit Foto: Nike Malaysia